Ringkøbing–Skjern Erhvervsråd fik sat skub i den grønne strategi

Ringkøbing – Skjern Erhvervsråd fik sat skub i den grønne strategi

“Vi er optaget af den grønne omstilling og har brug for et værktøj til at få skabt konkret handling bag ordene i vores grønne strategi. Ideer er der mange af, men hvor skal vi starte og hvordan sikrer vi at få andre til at støtte op omkring de enkelte tiltag, så vi faktisk bliver mere grøn og bæredygtig på en række områder?”  Lene Hindbo, Souschef Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd

Dette var udgangspunktet for at Ringkøbing- Skjern Erhvervsråd valgte et 1,5 dages forøb; ’Grøn Nudging – fra holdning til handling’, hvor nudging og grafisk facilitering som noget helt unikt kombineres.

Nudging, som er simple tiltag, der får os til at ændre adfærd med det samme og grafisk facilitering, fordi et af de mest effektive nudges er den simple tegning. Især når det gælder om at motivere, kommunikere klart og få noget til at ske.

På forløbet fik deltagerne den nyeste viden inden for nudging, og der blev lagt planer for konkrete tiltag fra dag 1., hvor såvel skitser, simple tegninger og visuelle skabeloner blev taget i brug. Alt sammen med henblik på at skabe fælles forståelse og motivere til handling.

Deltagerne lærte at vurdere hvilke adfærdsprincipper de med fordel kunne anvende – f.eks. i forhold til affaldssortering, trivsel eller energivenlig adfærd, og nåede også at udføre de første nudges under forløbet.

En af deltagerne var erhvervskonsulent Bente Lægsgaard, som gerne ville have flere til at stå op på kontoret. “Jeg er især glad for at have lært om adfærdsprincipperne. Det giver lige et next level, når man gerne vil have gennemført ting. I mit nudge har jeg brugt 3 af dem, for at få flere med på at stå en time på arbejde hver dag.”

Grøn Nudging forløbet har medført at vi er kommet i gang med konkrete aktiviteter, der er lagt planer og de er blevet aktiveret – der er kommet handling bag ordene. Vi har fået værktøjer og viden om adfærdsstrategier, som gør at vi både i og udenfor organisationen ved hvordan vi bedst planlægger og sætter handling på de mange gode intentioner og planer om nye tiltag og vaner. “Lene Hindbo

Scroll to Top