Grafisk Nudging

Grafisk Nudging – en simpel tegning, der gør en forskel

Jeg kan hjælpe jer med grafisk nudging, som et redskab til at flytte mennesker. I jeres udviklingsproces eller som en kommunikationsmetode, hvor den simple tegning får noget til at ske.

SimpleDraw har tilmed indgået et samarbejde med NudgeCase v. Lena Hellstrõm, fordi vi er optaget af den grønne omstilling, og fordi kombinationen af nudging og grafisk facilitering kan noget helt særligt, når vi vil påvirke adfærd.

Se hvad vi kan hjælpe jer med her

grøn nudging: sæt skub i den grønne omstilling

  • Vil I gerne tage de første skridt, som har en effekt, der kan ses med det samme i jeres CO2 regnskab?
  • Eller har I investeret tid og penge i at få udviklet en bæredygtighedsstrategi … men de gode resultater udebliver? 

Medarbejderes daglige adfærd har stor betydning for din virksomheds klimaaftryk. Erfaringer viser, at de fleste virksomheder kan reducere deres energiregning med op til 10 % – blot ved at indføre gode energivaner i hverdagen.

GRØN NUDGING – fra holdning til handling
Vi kan hjælpe dig og dine kollegaer på vej mod en grønnere og mere bæredygtig hverdag i virksomheden ved hjælp af grøn nudging. En lavpraktisk metode hvor vi får skabt bæredygtige energivaner med det samme, som fx at slukke El-apparater uden for arbejdstiden, sortere affald bedre og holde styr på varmeforbruget.

Grøn nudging er et stærkt teoretisk afsæt, hvor vi som noget helt unikt kombinerer nudging og grafisk facilitering.

Grøn Nudging forløbet har gjort at vi er kommet i gang med konkrete aktiviteter, der er lagt planer og de er blevet aktiveret – der er kommet handling bag ordene. Vi har fået værktøjer og viden om adfærdsstrategier, som gør at vi både i og udenfor organisationen ved hvordan vi bedst planlægger og sætter handling på de mange gode intentioner og planer om nye tiltag og vaner. Souschef Lene Hindbo, Ringkøbing – Skjern Erhvervsråd

 

Nuding og grafisk facilitering

Adfærdsprincipper
Nudge betyder det “lille venlige puf”, og det handler om at hjælpe med positive adfærdsændringer. For at skubbe til andres adfærd – eller din egen – kan du hente hjælp i udvalgte adfærdsprincipper. Når du kender principperne, kan du vurdere, hvad der skal til for at skubbe til en bestemt adfærd og dermed skifte fra holdning til handling. 

Kommunikér så der sker noget
Et af de mest effektive nudges er grafisk facilitering. Især når det gælder om at motivere, kommunikere klart, styrke samarbejdet og få noget til at ske. Alle kan lære at tegne simpelt og bruge værktøjet grafisk facilitering i processen med at udvikle og skabe synlige nudge.

Gå i sporet af nobelpriser

At tale til fornuften rækker ikke, når der skal skabes nye vaner. Vores hjerner tager ofte irrationelle valg. Det udnytter vi til at finde præcis de adfærdsændrende tiltag, som får jer i gang med den grønne omstilling på en simpel måde.

Du og dine kollegaer får den nyeste viden inden for området – der med et fint ord hedder “behavioral economics”. Det er en blanding af økonomi og adfærdspsykologi. To af de store foregangsmænd inden for nudging – Thaler og Kahneman – har begge modtaget en Nobelpris.

Skræddersyet forløb med Simpledraw og nudgecase

Et skræddersyet forløb kan se sådan ud:

           Overordnet indhold

  • 5 adfærdsprincipper
  • Grafisk facilitering som redskab
  • Udarbejdelse af bæredygtige nudge

Forløbet afholdes på virksomheden, så vi kan se på tingene helt konkret.

Hvad koster det? Pris fra 34.000 kr. ex. moms

Vi kan evt. hjælpe med at finde finansiering fra diverse puljer. Se eksempelvis følgende, hvor vi har indgået et samarbejde med Dansk Fødevareakademi:

Små- og mellemstore fødevarevirksomheder i Danmark har mulighed for at søge tilskud til kompetenceløft gennem relevante tilskudsprogrammer. Hvis du vil vide mere om mulighederne, og have hjælp til at søge, kan du kontakte Dansk Fødevareakademi – det er gratis og uforpligtende.

Garanti : Det er vigtigt for os, at I oplever, at I kommer i mål med det, vi har aftalt– og at jeres medarbejdere er klar til at arbejde med metoden fremover. Derfor garanterer vi, at der sker en målbar adfærdsændring, når vi indgår et samarbejde.

HVEM er vi?

Lena Hellström, NudgeCase, er journalist og adfærdsdesigner.  Hun er optaget af, hvordan vi omsætter al kommunikation til reel handling. Lena har undervist i nudging & adfærdsdesign siden 2015 og bliver høj af hver eneste lille nudge, som støtter et af de 17 verdensmål.

Margrethe Børsting, SimpleDraw, er Cand. Phil i Kommunikation og grafisk facilitator. Hun har mere end 20 års erfaring som underviser, møde- og procesfacilitator og stor erfaring med ledelse, organisations- og teamudvikling. Margrethe brænder for at gøre brug af den ”levende” streg, der skubber os i den ønskede retning.

Giv mig et ring eller skriv

så tager vi en snak om mulighederne

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.