MT Højgaard Danmark styrker kommunikationen med Grafisk Facilitering

MT
Højgaard Danmark styrker kommunikationen med Grafisk Facilitering

Fælles for både HR og øvrige afdelinger i MT Højgaard Danmark er, at de i et stykke tid har ønsket at nedtone brugen af PowerPoint og i stedet vil bruge mere tid på at facilitere, inddrage deltagere til møder og på workshops, notere på pap-kort osv.

”Vi er mange der gerne vil lære at tegne simpelt, og få det vi har i hovedet ned på papiret” forklarer Lise Svinth Jonassen, Partner, Ledelse og Samarbejde. F.eks. i forbindelse med projekt- og afdelings workshops eller i forbindelse med tilbud, hvor forskellige projektdeltagere skal beskrive et projekt, så MT Højgaard vinder på mere end prisen.

2 dages skræddersyet kursus

Dette var indgangen til et skræddersyet 2 dages kursus i grafisk facilitering i MT Højgaard Danmarks hovedkontor i Søborg, hvor Margrethe Børsting, SimpleDraw lærte deltagerne simple tegneteknikker og metoder til at planlægge hvad man med fordel kan tegne hvornår.   

Der blev tegnet en masse relevante symboler og ikoner den første dag. F.eks. gravemaskine, bro, sikkerhedsudstyr, milepæle, projektansvarlig, proces – og tidslinjer. Ikoner, som deltagerne tog udgangspunkt i, når de undervejs i kurset fik til opgave at beskrive f.eks. en situation eller proces, som de møder i deres hverdag, og som er vigtig for dem at underbygge med en tegning.

Der blev også arbejdet med ”visuelle stilladser”, som er en ufuldendt tegning, der rammesætter emnet og stimulerer kreativiteten i rummet. En tegning man kan forberede og tegne videre på, når man faciliterer.

På den sidste del af kurset arbejdede deltagerne med at designe egne præsentationer på flipoverpapir, der hver især fremhævede det essentielle og veje til at nå målet. Det blev til et væld af fængende plancer indenfor emner som samtalen, arbejdsmiljø, vinderparametre, implementering af Phase Manager, guide til opstartsworkshop og gruppemøder mv.

“Jeg ønskede at få aktiveret andre sider af min tilgang til facilitering, og er efter kurset godt rustet til at lade det visuelle fylde mere på de workshops og møder jeg står for. Det glæder jeg mig til”. Lise Svinth Jonassen, Partner, Ledelse og Samarbejde at MT Højgaard Danmark.

“Det var nogen virkelig givende og inspirerende dage, der har tilføjet et yderst brugbart værktøj til min værktøjskasse”. Nella Henriksen, Tilbudskoordinator at MT Højgaard Danmark

 

 

Scroll to Top