Modul 3: Lær at bruge simple tegninger som procesredskab

Er du mødeleder, underviser eller facilitator? Ønsker du at styrke din facilitering  med simple tegninger, visuelle -skabeloner og -procesøvelser? Så er dette kursus noget for dig.

Vi kobler med dette modul det grafiske til selve faciliteringsdelen. Med andre ord – vi tænker PROCES og TEGNING SAMMEN. 

På kurset får du kompetencer til at varetage facilitatorrollen i processer, hvor det visuelle sprog og tegningen bliver det centrale.  Du lærer at designe og forberede dit visuelle materiale og træffe bevidste valg om næste skridt i processen. Hvordan grafisk facilitering kan spille sammen med det du allerede gør visuelt f.eks. brugen af post its.

Vi vil træne den simple streg og har fokus på hvordan det grafiske kan understøtte dialogen, engagementet og fremdriften i din undervisning, på møder, workshops og udviklings- eller strategiseminarer. Fra få streger på tavlen og konkrete procesøvelser, hvor tegningen bringes i spil, til designede visuelle skabeloner, som er med til at fastholde en skarp dialog. Skabeloner, som hele tiden minder os om, hvor vi er i processen og hvad de enkelte trin kræver af output.  

Vi vil også arbejde med ”visuelle stilladser”, som er en ufuldendt tegning, der rammesætter emnet og stimulerer kreativiteten i rummet. Den kan du forberede, og tegne/skrive videre på, når du faciliterer. Det giver dig et godt udgangspunkt og sikkert afsæt.

Senere på året mødes vi til et online netværksmøde, hvor vi fylder på med faglig viden og inspirerer hinanden

Du får:

Vi vil tage udgangspunkt i systemisk teori og metode og arbejde med anerkendende procesmodeller, som skaber værdi for dig og din facilitering

Ud over undervisning i Grafisk Facilitering får du en introduktion til SimpleDraws DIGITALE IKONBIBLIOTEK, hvor du ubegrænset kan hente ny inspiration. Ikonbiblioteket udvides løbende og indeholder mere end 400 simple håndtegnede ikoner og symboler, du via emneord hurtigt kan søge frem og tegne efter. Ved deltagelse i kurset får du fremadrettet mulighed for at få hjælp til at designe nye ikoner og symboler, hvis du ikke finder det du søger.

Undervisningen foregår på små hold (max 12 deltagere), så du får det maksimale udbytte.
Der er fuld forplejning og undervisning i naturskønne omgivelser på Vejlsøhus.

 

Forudsætning: Deltagelse i modul 1 og evt. modul 2 eller tilsvarende
Tid: 9.00 – 16.00: Tirsdag den 17. september 2024 + online netværksmøde  onsdag den 30. oktober 9.00 – 11.00
Sted: Vejlsøhus Hotel og Konferencecenter, Vejlsøvej 51, 8600 Silkeborg
Pris: 4.495 kr. ekskl. moms

Faktura fremsendes til betaling. Betalingsbetingelserne er 8 dage. Din betaling er den endelige bekræftelse på tilmelding til kurset

Scroll to Top