Er du mødeleder, underviser eller facilitator? Ønsker du at styrke din facilitering med simple tegninger, visuelle -skabeloner og -procesøvelser? Så er dette kursus noget for dig.
Vi kobler med dette modul det grafiske til selve faciliteringsdelen. Med andre ord – vi tænker PROCES og TEGNING SAMMEN.
På kurset får du kompetencer til at varetage facilitatorrollen i processer, hvor det visuelle sprog og tegningen bliver det centrale. Du lærer at designe og forberede dit visuelle materiale og træffe bevidste valg om næste skridt i processen. Hvordan grafisk facilitering kan spille sammen med det du allerede gør visuelt f.eks. brugen af post its. I åbne- ordne- og lukkefasen.
Vi vil træne den simple streg og har fokus på hvordan det grafiske kan understøtte dialogen, engagementet og fremdriften i din undervisning, på møder, workshops og udviklings- eller strategiseminarer. Fra få streger på tavlen og konkrete procesøvelser, hvor tegningen bringes i spil, til designede visuelle skabeloner, som er med til at fastholde en skarp dialog. Skabeloner, som hele tiden minder os om, hvor vi er i processen og hvad de enkelte trin kræver af output.
Vi vil også arbejde med ”visuelle stilladser”, som er en ufuldendt tegning, der rammesætter emnet og stimulerer kreativiteten i rummet. Den kan du forberede, og tegne/skrive videre på, når du faciliterer. Det giver dig et godt udgangspunkt og sikkert afsæt.
Under kurset får du mulighed for at arbejde med dit eget projekt, dvs. din forberedelse til et møde eller undervisning i et specifikt emne eller en konkret workshop eller møderække, som du har fået ansvar for at afvikle etc.
Senere på året mødes vi til et online netværksmøde, hvor vi fylder på med faglig viden og inspirerer hinanden
Du får:
- Metoder til at vurdere hvornår det grafiske bringes i spil og helt konkret hvordan
- Procesmodeller og visuelle øvelser, lige til at implementere
- Viden om visuelle symboler og metaforer, der flytter
- Metoder til design af egne visuelle skabeloner og "stilladser"
- Trænet det visuelle sprog herunder tegneteknik
- Professionelle tuscher og papir til formålet
Vi vil tage udgangspunkt i systemisk teori og metode og arbejde med anerkendende procesmodeller, som skaber værdi for dig og din facilitering
“Under kurset anvendte Margrethe forskellige procesværktøjer, som hun præsenterede med relevante eksempler, hvilket gjorde det nemt at relatere til og forstå, hvordan man kan anvende dem i praksis. Hendes glæde ved grafisk facilitering som procesværktøj smittede af, og det gjorde læringsprocessen både inspirerende og motiverende.
Margrethe formåede også at facilitere refleksioner og dialoger på en måde, der fremmede dybden i vores diskussioner. Hun stillede de rigtige spørgsmål, der fik os til at tænke over vores egne erfaringer og anvende dem i relation til de lærte metoder. Det skabte en følelse af sammenhold og støtte blandt kursisterne, hvilket i høj grad berigede vores læring.
Alt i alt har Margrethe som facilitator ikke blot hjulpet mig med at forstå teoretiske koncepter, men også givet mig et grafisk sprog for dem.”
Tine Møller-Madsen, Udviklingskonsulent Silkeborg Kommune
“Margrethe har en inspirerende og anerkendende tilgang som underviser og facilitator og er mester i at skabe rum for refleksion og sparring. Vi bliver både set og hørt som kursister og hun får det bedste frem i os alle. Med hendes store viden om og erfaring med mødeledelse, procesfacilitering og visuel kommunikation formår hun tilmed at skabe et højt kvalificeret læringsrum, hvor teori og modeller bliver praktisk anvendelige.”
Anette Raaby, Direktør/HR Businesspartner, kongruens
Ud over undervisning i Grafisk Facilitering får du en introduktion til SimpleDraws DIGITALE IKONBIBLIOTEK, hvor du ubegrænset kan hente ny inspiration. Ikonbiblioteket udvides løbende og indeholder mere end 400 simple håndtegnede ikoner og symboler, du via emneord hurtigt kan søge frem og tegne efter. Ved deltagelse i kurset får du fremadrettet mulighed for at få hjælp til at designe nye ikoner og symboler, hvis du ikke finder det du søger.
Undervisningen foregår på små hold (max 12 deltagere), så du får det maksimale udbytte.
Der er fuld forplejning og undervisning i naturskønne omgivelser på Vejlsøhus.
Forudsætning: Deltagelse i modul 1 og evt. modul 2 eller tilsvarende
Tid: 9.00 – 16.00: Tirsdag den 29. april 2025 + online opfølgningsmøde onsdag den 4. juni 9.00 – 11.00.
Sted: Vejlsøhus Hotel og Konferencecenter, Vejlsøvej 51, 8600 Silkeborg
Pris: 4.495 kr. ekskl. moms
Faktura fremsendes til betaling fra 2 mdr. før kursusstart. Betalingsbetingelserne er 8 dage. Din betaling er den endelige bekræftelse på tilmelding til kurset