Involverende læringsrum med Grafisk Facilitering

Involverende læringsrum med Grafisk Facilitering

Ferskvandcentrets Kursusafdeling havde på deres årlige underviserdag fokus på hvordan vi skaber involverende læringsrum.

”Det skal være sjovt at blive dygtig. Men det skal også være en positiv oplevelse at undervise på Ferskvandcentret.  Derfor er det vigtigt, at vi støtter de faglige eksperter med facilitering af processer, der sikrer involvering af kursisterne.”

Dette var kursuschef Charlotte Frambøls udgangspunkt for at indlede et samarbejde med SimpleDraw, hvor Margrethe bød ind med et indlæg om hvordan vi kan bruge den simple tegning som didaktisk værktøj. Når vi ønsker at involvere deltagerne og stimulere individuel refleksion og gruppedrøftelser. Herefter var det muligt for underviserne, at deltage i en workshop i grafisk facilitering, som en del af dagens program. 

“Altid en fornøjelse at være i Margrethes humørfyldte og lærerige selvskab. Jeg oplever selv hvordan simple illustrationer skaber rum for refleksion og kan inspirere til nytænkning. Så derfor var det også nærliggende at få grafisk facilitering på programmet til årets underviserdag. Ikke mindst fordi det er nemt som underviser at anvende prefabrikerede visuelle skabeloner, som vi har afprøvet med succes forinden i kursusafdelingen”, udtaler Charlotte Frambøl

Ferskvandscentrets Kursusafdeling har efterfølgende stillet fire visuelle skabeloner til rådighed for deres undervisere – med vejledende spørgsmål og eksempler på hvordan skabelonerne kan bruges. Lige til at printe ud, når man skal bruge dem.

F.eks. “Tørresnoren”, som er et alternativ til post-its med mange muligheder

“Denne skabelon har et utal af anvendelsesmuligheder. Vi har selv afprøvet den som del af forventningsafstemningen ved kursusopstart, men skabelonen kan naturligvis også bruges til opsamling af en gruppes ideer, huskeliste, eller oplistning af de vigtigste AHA-oplevelser fra et kursus som del af evalueringen. Et fint alternativ til de gule sedler”, udtaler Charlotte Frambøl

 

 

 

Scroll to Top