Hvad er grafisk facilitering

Hvad er Grafisk Facilitering

Grafisk facilitering er et formidlings- og facilitatorværktøj, som understøtter dialogbaseret undervisning og aktionslæring. Det er en gennemprøvet og international anerkendt metode, der i stigende grad benyttes i danske virksomheder og organisationer. Fordi vi tænker i billeder og bedre forstår, lærer og husker, når noget bliver tegnet. Vi kan se det for os.

Tegningen involverer og hjælper dig med at

Styrken ved grafisk facilitering er, at du tegner og formidler på samme tid. Det handler ikke om at tegne pænt og detaljeret, men om at tegne enkle streger, former og letaflæselige ikoner og symboler på papiret eller tavlen. Det gør din formidling levende og interessant, fordi dine elever eller deltagere automatisk er nysgerrige efter at se hvad der tegnes og bedre forstår, når noget formidles step by step.

Når du stiller faciliterende spørgsmål involveres og aktiveres dine elever eller deltagere tilmed i processen med at skabe billeder og viden. Viden er ikke givet på forhånd ved f.eks. en powerpoint, som gennemgås. Det skaber engagement, og du vil opleve at ejerskabet til processen stiger, når du tegner. Tegningen fanger essensen af det der bliver sagt og hjælper eleverne eller deltagernes forståelse på vej. Den skiller sig ud og vil tilmed blive husket i en digitaliseret verden.

Giv mig et ring eller skriv

så tager vi en snak om mulighederne

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.